Kuřecí paličky s červenou fazolí
Suroviny
- 250 g Fazole červené sterilované
- 200 ml albert Bio Kuřecí bujón
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Cibule
- 8 ks Kuřecí paličky bez kůže
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Provensálské koření
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce kečup jemný Hellmann´s
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 10 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 235.9 mg
- Vláknina 8569.3 mg
- Vitamín A 8569.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí paličky omyjeme a osušíme. Cibule očistíme a drobně pokrájíme.
-
2
V pánvi cibuli zpěníme na rozehřátém másle s olejem, pak na ni vložíme kuřecí maso, osolíme ho, posypeme provensálským kořením, bílým pepřem, podlejeme kuřecím bujónem a pod pokličkou maso pomalu podusíme doměkka. Občas paličky otočíme.
-
3
Když je maso měkké, přidáme k němu červené konzervované fazole a 3-4 lžíce kečupu. Směs promícháme, ještě krátce, asi 5 minut provaříme, podle chuti přidáme sůl i cukr.
-
4
Kuřecí paličky s fazolemi dáme na talíře a hned podáváme.