Barevné těstoviny s mletým masem a rajčaty
Suroviny
- 300 g Maso mleté - mix
- 200 g Rajčata loupaná celá
- 300 g Těstoviny Fusilli - tříbarevné
- 1 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 špetka Pepř bílý
- 6 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1143 kcal
- Sacharidy 123 g
- Tuky 56 g
- Sodík 1228 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 123 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 141.4 mg
- Vláknina 3047.4 mg
- Vitamín A 3047.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a nadrobno pokrájenou cibuli a stroužky česneku nadrobno pokrájíme. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm si cibuli s česnekem osmažíme téměř dozlatova. Poté přidáme mleté maso a smažíme je pomalu (asi 10 minut) za občasného promíchání, téměř doměkka. Pak přidáme konzervovaná loupaná rajčata, směs promícháme, dochutíme solí, majoránkou, čerstvě pomletým pepřem a vše pod pokličkou vaříme 5-7 minut. Omáčku uchováme teplou.
-
2
V hrnci si přivedeme 3l vody k varu se 1 lžicí soli a 1 lžicí oleje. Vložíme do ní barevné těstoviny a uvaříme je podle návodu. Vaříme je přibližně 5-7 minut, občas je během vaření promícháme. Po scezení je hned dáváme na talíře, přilijeme k nim omáčku s masem a servírujeme.