Domácí kmínový chléb z pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 2 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 48.1 mg
- Vláknina 6098.7 mg
- Vitamín A 6098.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pekárny nalijeme dolů vlažnou vodu a přidáme sůl. Poté dáme mouku, na to kmín, cukr a droždí. Nyní už nastavíme pekárnu na příslušný program – Chléb nebo základní. Pekárna už se o vše postará.
-
2
Chléb můžeme připravit take bez pekárny – smícháme trochu vody, cukr, droždí a trochu mouky a dáme na 10 minut na teplé místo vzejít kvásek. Poté vmícháme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu až hodinu a půl kynout.
-
3
Poté propracujeme a vytvoříme bochník, který dáme na plech kynout ještě 30 minut. Můžeme poprášit moukou, vytvořit ozdobné řezy na chlebě apod.
-
4
Pečeme na 30-40 minut na 200 °C.