Jarní salát s vařenými vejci a jogurtovým dipem
Suroviny
- 150 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 3 ks Vejce slepičí
- 9 ks Ředkvička
- 2 ks Cibulka jarní
- 0.5 ks Salát hlávkový
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř bílý
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 3 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 15 g
- Sodík 554 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 377.8 mg
- Draslík 602.8 mg
- Vláknina 7025.4 mg
- Vitamín A 7025.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku uvaříme čerstvá vejce na tvrdo, vaříme je 9 minut, po vychlazení je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
-
2
Omyté a očištěné ředkvičky a jarní cibulky nakrájíme na tenké plátky. Omyté snítky mladého kopru a pažitky omyjeme, vodu setřepeme a drobně pokrájíme.
-
3
Připravíme si dip: do misky vyklopíme kelímek s dobrým smetanovým jogurtem, přidáme k němu l lžičku hořčice, 3 lžíce majonézy Hellmanns, sůl, bílý pepř a vše dobře promícháme.
-
4
Omyté chladné listy salátu potrháme na menší kusy do mísy. Přidáme k němu cibulku, ředkvičky, pokrájená vejce, pažitku, kopr, vše přelejeme jogurtovým dipem a zlehka promícháme. Salát rozdělíme do misek a hned podáváme.