Jarní salát s vařenými vejci a jogurtovým dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 9 ks Ředkvička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 3 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 554 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 377.8 mg
  • Draslík 602.8 mg
  • Vláknina 7025.4 mg
  • Vitamín A 7025.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku uvaříme čerstvá vejce na tvrdo, vaříme je 9 minut, po vychlazení je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Omyté a očištěné ředkvičky a jarní cibulky nakrájíme na tenké plátky. Omyté snítky mladého kopru a pažitky omyjeme, vodu setřepeme a drobně pokrájíme.

  • 3

    Připravíme si dip: do misky vyklopíme kelímek s dobrým smetanovým jogurtem, přidáme k němu l lžičku hořčice, 3 lžíce majonézy Hellmanns, sůl, bílý pepř a vše dobře promícháme.

  • 4

    Omyté chladné listy salátu potrháme na menší kusy do mísy. Přidáme k němu cibulku, ředkvičky, pokrájená vejce, pažitku, kopr, vše přelejeme jogurtovým dipem a zlehka promícháme. Salát rozdělíme do misek a hned podáváme.

Komentáře k receptu