Katův šleh - vepřové s feferonkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 25 g
- Sodík 691 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 103.5 mg
- Draslík 1140.3 mg
- Vláknina 7426.5 mg
- Vitamín A 7426.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou omytou kotletu bez kosti nakrájíme na tenké nudličky. Očištěný pórek a jarní cibuli s natí pokrájíme na tenké kroužky. Omyté feferonky nakrájíme na malé kousky.
-
2
V dobře rozpáleném woku rozehřejeme olej, na něm krátce za stálého míchání orestujeme nudličky vepřového masa (restujeme 3-5 minut), přidáme pórek s cibulkou, feferonky, společně restujeme další 3-4 minuty. Pak k masu přidáme malou sklenici leča, promícháme a společně vaříme přibližně 8-10 minut. Směs dochutíme solí a pepřem. Pánev odstavíme z plotny, maso se zeleninou necháme 3-5 minut odpočinout, až pak servírujeme. Dobrou Chuť