Salátek z červeného zelí s červenou cibulí a křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 9 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 659.7 mg
- Vláknina 13885.5 mg
- Vitamín A 13885.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 158.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou hlávku červeného zelí rozkrojíme na 4 díly, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme (nejlépe pomocí robotu nebo struhadla) na tenké nudličky. Tak nakrájíme i očištěné červené cibule. Omytý a oloupaný křen nastrouháme na jemném struhadle.
-
2
V míse promícháme červené zelí s olivovým olejem, cibulí, křenem, podle chuti salát osolíme, opepříme, pocukrujeme a nakonec přidáme ocet. Znovu salát promícháme, mísu zakryjeme a odložíme přibližně na 10 minut, pak salát můžeme podávat.