Kuře pečené v horkovzdušné troubě s pórkem a žampióny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1091 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 77 g
- Sodík 608 mg
- Bílkoviny 84 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 333.8 mg
- Draslík 1274.6 mg
- Vláknina 5540 mg
- Vitamín A 5540 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 180°C. Čestvé snítky tymiánu omyjeme, drobné lístky otrháme a posekáme je nadrobno. Omyté a osušené kuře rozčtvrtíme, kousky masa potřeme olejem, osolíme a posypeme tymiánem. Porce vložíme na mřížku pod gril (pod mřížku vložíme pečící mísu). Na každou porci poklademe lžičku másla. Porce kuřete opékáme 30 minut, pak je otočíme a pečeme dalších 30 minut.
-
2
Mezitím očistíme, omyjeme a pokrájíme žampióny s pórkem nakrájeným na špalíčky. Po hodině pečení ke kuřeti přiložíme žampióny s pórkem a troubu přepneme na 200°C. Během 10-15 minut, než se žampióny s pórkem upečou, maso obrátíme ještě 2x, aby získalo zlatohnědou kůrku.
-
3
Na talíře rozdělíme porce kuřete, přidáme k nim žampióny s pórkem, pokapeme výpekem a hned servírujeme.