Sladké rýžové kuličky - dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Brusinky sušené
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Proteinový prášek
  • 5 polévková lžíce Kokos sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 728 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 112 g
  • Cholesterol 16.7 mg
  • Draslík 319.5 mg
  • Vláknina 15700.3 mg
  • Vitamín A 15700.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1036.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži dobře promyjeme v sítu ji necháme okapat, dáme ji do kastrólu a zalijeme ji mlékem. Do mléka přimícháme lžičku cukru a 2 špetky soli. Uvaříme ji při mírné teplotě na kaši. Pak ji dáme vychladit. Do vychladlé rýže nasypeme omyté hrozinky, brusinky, přidáme med, proteinový prášek, skořici a vše dobře smícháme. Z rýžového těsta si vytvoříme malé kuličky, obalíme je do kokosu a dáme do chladničky ztuhnout.Podáváme je studené.

Komentáře k receptu