Sladké rýžové kuličky - dezert
Suroviny
- 300 g Rýže loupaná
- 500 ml Mléko plnotučné
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 2 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Hrozinky
- 2 polévková lžíce Brusinky sušené
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Proteinový prášek
- 5 polévková lžíce Kokos sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
- Sacharidy 120 g
- Tuky 23 g
- Sodík 173 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 112 g
- Cholesterol 16.7 mg
- Draslík 319.5 mg
- Vláknina 15700.3 mg
- Vitamín A 15700.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1036.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži dobře promyjeme v sítu ji necháme okapat, dáme ji do kastrólu a zalijeme ji mlékem. Do mléka přimícháme lžičku cukru a 2 špetky soli. Uvaříme ji při mírné teplotě na kaši. Pak ji dáme vychladit. Do vychladlé rýže nasypeme omyté hrozinky, brusinky, přidáme med, proteinový prášek, skořici a vše dobře smícháme. Z rýžového těsta si vytvoříme malé kuličky, obalíme je do kokosu a dáme do chladničky ztuhnout.Podáváme je studené.