Brambory se slaninou pečené v alobalu s jogurtovým dipem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 103 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 4 g
- Sodík 467 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0.7 mg
- Draslík 337.7 mg
- Vláknina 4158.1 mg
- Vitamín A 4158.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 200°C. 4 velké brambory důkladně omyjeme a vložíme do kastrólu, zalijeme je slanou vodou a vaříme 10 minut. Poté je scedíme. Větší plochy brambor nařízneme do kříže. Každou bramboru posypeme špetkou soli, položíme na nakrojenou stranu plátek slaniny a každou bramboru zabalíme zvlášť do alobalu. Poklademe je do pekáčku a vložíme do trouby. Pečeme je přibližně 15-20 minut.
-
2
Mezitím si připravíme v míse jogurtový dip: do mísy vyklopíme kelímek bílého jogurtu, přidáme k němu prolisovaný stroužek česneku, 2 špetky soli, 2 špetky pepře a 1/2 lžíce majonézy Hellmanns a vše důkladně promícháme.
-
3
Na talířky položíme upečené brambory se slaninou s lžíci jogurtového dipu a podáváme je hned horké.