Citronová omáčka k rybě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 4 g
- Sodík 608 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 44.8 mg
- Vláknina 600 mg
- Vitamín A 600 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky a másla připravíme jíšku, kterou zalijeme teplým vývarem. Povaříme tak 10 minut.
-
2
Poté přidáme cukr, šťávu z poloviny citron, smetanu a podle chuti osolíme, popřípadě přidáme cukr.
-
3
Povaříme ještě tak 5 minut.
-
4
Tato omáčka se hodí k přelití jakékoliv ryby či rybího salátu.