Masopustní koblihy II

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Marmeláda meruňková
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Droždí
  • 100 g Cukr moučkový
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Olej rostlinný
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 697 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 234.7 mg
  • Draslík 127.1 mg
  • Vláknina 4040.8 mg
  • Vitamín A 4040.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z části vlažného mléka (100ml), 20g cukru, rozdrobeného droždí a 80g mouky umícháme kvásek.

  • 2

    V míse rozmícháme máslo se zbylým cukrem. Přidáme žloutky, osolíme a mícháme do pěny. Potom přilijeme rum, citronovou šťávu, zbylé vlažné mléko, přidáme vzešlý kvásek a vsypeme mouku. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě vykynout.

  • 3

    Těsto rozválíme na plát silný asi 1cm. Skleničkou vykrajujeme kolečka na polovině těsta. Do středu koleček naneseme marmeládu, přiklopíme zbylým těstem a znovu skleničkou vykrojíme už naplněná kolečka. Necháme chvíli kynout.

  • 4

    Koblihy smažíme v pánvi ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách dozlatova.

Komentáře k receptu