Masopustní koblihy II
Suroviny
- 150 g Marmeláda meruňková
- 80 g Máslo čerstvé
- 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Droždí
- 100 g Cukr moučkový
- 300 ml Mléko polotučné
- 300 ml Olej rostlinný
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Rum
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 697 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 43 g
- Sodík 176 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 234.7 mg
- Draslík 127.1 mg
- Vláknina 4040.8 mg
- Vitamín A 4040.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z části vlažného mléka (100ml), 20g cukru, rozdrobeného droždí a 80g mouky umícháme kvásek.
-
2
V míse rozmícháme máslo se zbylým cukrem. Přidáme žloutky, osolíme a mícháme do pěny. Potom přilijeme rum, citronovou šťávu, zbylé vlažné mléko, přidáme vzešlý kvásek a vsypeme mouku. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě vykynout.
-
3
Těsto rozválíme na plát silný asi 1cm. Skleničkou vykrajujeme kolečka na polovině těsta. Do středu koleček naneseme marmeládu, přiklopíme zbylým těstem a znovu skleničkou vykrojíme už naplněná kolečka. Necháme chvíli kynout.
-
4
Koblihy smažíme v pánvi ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách dozlatova.