Paštikové knedlíčky do polévky podle Ládi Hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Paštika játrová
  • 10 g Strouhanka
  • 3 g Majoránka
  • 3 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1552 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 201.3 mg
  • Draslík 1108.7 mg
  • Vláknina 989.5 mg
  • Vitamín A 989.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce společně dobře smícháme játrovou paštiku, vejce, strouhanku, majoránku, pepř a sůl. Lžící dobře propracujeme, aby vznikla hladká hmota, ze které v dlaních vytvoříme kulaté knedlíčky.

  • 2

    Knedlíčky povaříme v polévce po dobu asi 5 minut než vyplavou na povrch.

Komentáře k receptu