Chřestová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 8 g
- Sodík 851 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 9.3 mg
- Draslík 168.3 mg
- Vláknina 1581.9 mg
- Vitamín A 1581.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, do které přidáme mletý květ a pepř. Za stálého prošlehávání ji zalijeme vlažným vývarem.
-
2
Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
-
3
Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme.
-
4
Chřest nakrájíme na kratší kousky, asi 10-15 mm, přidáme jej do procezené polévky, osolíme a v polévce velice krátce povaříme.
-
5
Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a důkladně povaříme.
-
6
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.