Chřestová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 133.3 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6.6 g Sůl
  • 66.6 g Tuk
  • 0.3 g Pepř černý mletý
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 6.6 g Petržel - nať
  • 200 g Chřest sterilovaný
  • 0.3 g Muškátový květ
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 851 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 9.3 mg
  • Draslík 168.3 mg
  • Vláknina 1581.9 mg
  • Vitamín A 1581.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, do které přidáme mletý květ a pepř. Za stálého prošlehávání ji zalijeme vlažným vývarem.

  • 2

    Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání nejméně 20 minut zvolna vaříme.

  • 3

    Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme.

  • 4

    Chřest nakrájíme na kratší kousky, asi 10-15 mm, přidáme jej do procezené polévky, osolíme a v polévce velice krátce povaříme.

  • 5

    Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a důkladně povaříme.

  • 6

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu