Fitness hranolky z trouby podle Ládi Hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 31 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1040 mg
- Vláknina 12800 mg
- Vitamín A 12800 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší celer oloupeme a očistíme. Nakrájíme jej na kolečka silná asi 1 cm a ta ještě příčně překrájíme, aby vznikly hranolky.
-
2
Do uzavíratelné misky nalijeme olej a přimícháme do něj koření. Do směsi přidáme celerové hranolky a misku pevně uzavřeme. Obsah protřepeme, aby se hranolky rovnoměrně obalily ve směsi oleje s kořením.
-
3
Hranolky rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 30 minut do zlatova.