Vláčná tvarohová bábovka
Suroviny
- 70 g Hrozinky
- 40 g Mandle
- 150 g Máslo čerstvé
- 40 g Ořechy lískové
- 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 30 g Tuk
- 200 g Cukr krupice
- 300 g Mouka polohrubá
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 22 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 72.4 mg
- Draslík 300.8 mg
- Vláknina 4708.5 mg
- Vitamín A 4708.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse utřeme změklé máslo. Postupně za stálého tření k máslu přidáváme cukr a jedno po druhém vejce. Vmícháme vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou (nebo pomerančovou) kůru, tvaroh, mleté oříšky, nasekané mandle a rozinky. Navrch prosejeme mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme.
-
2
Těstem naplníme bábovkovou formu vymazanou tukem a vysypanou strouhankou.
-
3
Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.
-
4
Upečenou bábovku po odpaření vlhkosti vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.