Hlávkový salát s jablkem, anglickou slaninou a ořechy

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Salát ledový
  • 100 g Salát listový Dubáček
  • 250 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 150 g Anglická slanina
  • 100 g Špek
  • 1 kávová lžička Citrónová kůra
  • 1 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 1 ks Jablka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 806 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 293.3 mg
  • Vláknina 5816.3 mg
  • Vitamín A 5816.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme listy hlávkového salátu a dubáčku, větší (sladké, červené) jablko a chemicky neošetřený citrón. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky. Stroužek česneku posekáme nadrobno. Plátky anglické slaniny, prorostlého špeku a pokrájený česnek v pánvi orestujeme dozlatova.

  • 2

    Připravíme si zálivku: do kvalitního olivového oleje nastrouháme jemně citrónovou kůru a přidáme lžičku citrónové šťávy

  • 3

    Do mísy dáme listy salátu, osolíme je, opepříme, přelijeme je zalivkou a promícháme zlehka vidličkou. Pak do salátu přidáme na plátky pokrájené jablko (i se slupkou), kostičky sýru, ořechy a orestované plátky uzeniny. Znovu vše zlehka promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu