Halušky se zelím a anglickou slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 34 g
- Sodík 601 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 48.5 mg
- Draslík 1072.2 mg
- Vláknina 16406.2 mg
- Vitamín A 16406.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vyšší pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájenou slaninu a po chvíli zelí nakrájené na nudličky. Za občasného míchání dusíme asi půl hodiny, dokud zelí nezměkne. Odstavíme a udržujeme teplé.
-
2
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a osolíme. Postupně vmícháme mouku až vytvoříme ne moc husté těsto.
-
3
Po částech je dáváme na síto na halušky a protlačujeme přímo do vroucí osolené vody. Promícháme, aby se halušky nepřilepily a vaříme cca 4min. Poté scedíme, necháme okapat, promícháme se zelím, dochutíme solí a podáváme.