Drobné perníčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 360 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Cukr moučkový
  • 50 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Koření perníkové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 58.7 mg
  • Draslík 34.2 mg
  • Vláknina 2956 mg
  • Vitamín A 2956 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku rozpustíme máslo, vmícháme med a vejce.

  • 2

    V míse smícháme mouku s cukrem, sodou, kakaem a kořením. Přidáme směs z kastrůlku a dobře promícháme. Vypracujeme těsto a když bude příliš tuhé, přilijeme trochu mléka. Vláčné těsto necháme odpočinout v chladu nejméně 2 hodiny nebo do druhého dne.

  • 3

    Těsto rozválíme na plát silný 4mm a vykrajujeme z něj drobnější tvary perníčků (kytičky, srdíčka, hvězdičky..)

  • 4

    Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 160°C asi 10 minut. Když začnou okraje perníčků zlátnout, vyjmeme je z trouby. Necháme do druhého dne odpočinout.

Komentáře k receptu