Salát z čínského zelí II

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kostka Hovězí bujón
  • 100 g Ředkvička
  • 50 g Sójové kostky
  • 100 g Těstoviny penne
  • 1 ks čínské zelí
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 3 ks Kopr čerstvý
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 3186 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 742.6 mg
  • Vláknina 13689 mg
  • Vitamín A 13689 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Při přípravě salátu jsem postupovala tak, že jsem do vody přidala hovězí bujón a povařila v něm sójové kostky. Zeleninu jsem nakrájela do mísy, zelí na nudličky, ředkvičky také, cibulku na kostičky, mrkev nastrouhala, zalila lžící olivového oleje, osolila, nakrájela snítky kopru a zalila sladkokyselou zálivkou. Mezitím se kostky uvařily, přidala jsem je pokrájené do salátu a promíchala. Vznikly dvě barevné porce, které mají každá přibližně 850 kJ. Lehký salát doplněný ještě o 100 g uvařených těstovin obsahuje 1150 kJ a to je lehoučká večeře. V této úpravě je vhodný nejen pro věčné hlídače všeho, ale i pro diabetiky.

Komentáře k receptu