Hlíva ústřičná na kmíně

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Hlíva ústřičná
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 21.9 mg
  • Vláknina 357 mg
  • Vitamín A 357 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a necháme okapat hlívu. Odřízneme tuhé části noh tak, aby vznikla ouška.

  • 2

    Spodní část nohy potřeme utřeným česnekem, posypeme kmínem a osolíme.

  • 3

    Obalíme v hladké mouce a na horkém oleji smažíme, dokud houby nezezlátnou.

Komentáře k receptu