Domácí vanilkový extrakt

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 5 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 100 ml Vodka
  • 2 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 8 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vanilkové lusky podélně rozřízneme ostrým nožem a dužinu roztáhneme. Jak budeme lusky rozřezávat, dáme pozor, aby konce lusků zůstaly spojené. (Můžeme i vyškrabat semínka.)

  • 2

    Lusky vložíme do menší čistě vymyté lahvičky s uzávěrem. Zalijeme je vodkou, lusky musí být zcela ponořené ve vodce. Pokud by byly dlouhé, můžeme je přepůlit. Lahvičku uzavřeme a uložíme na tmavé a chladné místo. Během jednoho týdne je potřeba směs denně protřepat, pak během měsíce 2x týdně.

Komentáře k receptu