Candát zámecký dušený

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 120 g Hroznové víno
  • 200 g Candát obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 dl Víno šumivé (sekt)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 209.1 mg
  • Draslík 75.7 mg
  • Vláknina 553 mg
  • Vitamín A 553 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 335.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Candáta zbaveného kůže naporcujeme na silnější kousky a osolíme. Vložíme do pánve na rozehřáté máslo.

  • 2

    Pokapeme citronovou šťávou, zalijeme 5 cl bílého šumivého vína a přikryjeme pergamenovým papírem, který potřeme máslem.

  • 3

    Dusíme a po chvilce přidáme několik kuliček hroznového vína. Necháme ještě chvilku podusit, pak papír odstraníme, slijeme vypečenou šťávu a tu použijeme k přípravě omáčky na přelití již hotového pokrmu.

  • 4

    Do slité šťávy přidáme šumivé víno, žloutky a stále šleháme metlou ve vodní lázni nebo nad párou až nám vznikne hustá omáčka. Omáčka se nesmí vařit. Ochutíme ji citronovou šťávou, osolíme, můžeme přidat i trochu cukru, dle chuti.

Komentáře k receptu