Buchta Himaláje

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Cukr krupice
  • 500 g Tvaroh měkký
  • 200 g Cukr moučkový
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 balení Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 26.7 mg
  • Vláknina 1 mg
  • Vitamín A 1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse vyšleháme vejce s krupicovým cukrem a přidáme ostatní suroviny určené na těsto. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Větší polovinu těsta vlijeme na plech s okrajem vyložený pečicím papírem.

  • 3

    Potom připravíme náplň: Moučkový cukr vyšleháme s vejci, přidáme tvaroh, mléko a pudinkový prášek.

  • 4

    Náplň klademe na těsto lžící, aby se při pečení nepropadla ke dnu. Nakonec vše přelijeme zbylým těstem.

  • 5

    Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

Komentáře k receptu