Buchta Himaláje
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 250 g Cukr krupice
- 500 g Tvaroh měkký
- 200 g Cukr moučkový
- 250 ml Mléko polotučné
- 150 ml Olej rostlinný
- 250 ml Mléko polotučné
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 balení Pudinkový prášek - vanilkový
- 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
- 2 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 16 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 26.7 mg
- Vláknina 1 mg
- Vitamín A 1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse vyšleháme vejce s krupicovým cukrem a přidáme ostatní suroviny určené na těsto. Vše dobře promícháme.
-
2
Větší polovinu těsta vlijeme na plech s okrajem vyložený pečicím papírem.
-
3
Potom připravíme náplň: Moučkový cukr vyšleháme s vejci, přidáme tvaroh, mléko a pudinkový prášek.
-
4
Náplň klademe na těsto lžící, aby se při pečení nepropadla ke dnu. Nakonec vše přelijeme zbylým těstem.
-
5
Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.