Buchta z podmáslí
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 200 g Cukr moučkový
- 100 g Čokoláda na vaření
- 150 g Zakysaná smetana
- 30 g Máslo
- 250 ml Podmáslí
- 150 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Jedlá soda
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 balení Cukr vanilka
- 2 polévková lžíce Kakao
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 17 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 20.4 mg
- Draslík 6.8 mg
- Vláknina 1091 mg
- Vitamín A 1091 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme všechny suroviny na těsto.
-
2
Těsto vlijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut.
-
3
Příprava polevy: ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a smícháme ji se zakysanou smetanou.
-
4
Polevu rozetřeme na upečený, prochladlý moučník a necháme ji ztuhnout.