Péřová buchta
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká
- 200 g Cukr moučkový
- 300 g Zakysaná smetana
- 100 ml Olej rostlinný
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 l Mléko polotučné
- 2 balení Cukr skořicový
- 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
- 2 balení Pudinkový prášek - vanilkový
- 4 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 14 g
- Sodík 39 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 26.4 mg
- Vláknina 63.7 mg
- Vitamín A 63.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse utřeme vejce s moučkovým cukrem. Přidáme olej a vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto dobře zamícháme a vlijeme na plech s okrajem vyložený pečicím papírem.
-
2
Z mléka, krupicového cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink, který nalijeme na syrové těsto na plechu.
-
3
Moučník pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 15 minut.
-
4
Po upečení ještě na teplý povrch moučníku rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme ji skořicovým cukrem.