Valašský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 5 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 206.4 mg
- Vláknina 5360 mg
- Vitamín A 5360 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí nakrájíme na nudličky, řepu a jablka na kostky, cibuli na drobno a křen nastrouháme.
-
2
Směs promícháme, mírně osolíme a zakapeme citronovou šťávou.
-
3
Nakonec přidáme rozpůlené sušené švestky, zalijeme smetanou a necháme vychladit.