Sekaná s ovesnými vločkami

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 150 g Ovesné vločky
  • 40 g Slanina vepřová
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Vepřové sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 68.1 mg
  • Draslík 81.2 mg
  • Vláknina 7652.5 mg
  • Vitamín A 7652.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky v míse smícháme s vegetou, zalijeme mlékem a promícháme.

  • 2

    K mletému masu přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, kmín a 20g slaniny nakrájené na kostičky. Vše dobře promícháme, přidáme namočené ovesné vločky a znovu promícháme.

  • 3

    Z připravené směsi vytvarujeme šišku, kterou vložíme do remosky vymazané sádlem. Maso obložíme nasekanou cibulí, zalijeme trochou vody a na povrch sekané položíme zbylou slaninu nakrájenou na plátky.

  • 4

    Pečeme asi 50 minut, sekanou podléváme výpekem a podle potřeby doléváme vodu.

Komentáře k receptu