Makovec z remosky
Suroviny
- 130 g Mouka polohrubá
- 125 g Mák mletý
- 125 g Cukr krupice
- 20 g Máslo čerstvé
- 250 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Citronová kůra
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 1 polévková lžíce Rum
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 14 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 65.7 mg
- Draslík 178.7 mg
- Vláknina 9968.7 mg
- Vitamín A 9968.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, s mletým mákem a krupicovým cukrem. Přidáme žloutek, rum, skořici, špetku citronové kůry a přilijeme tolik mléka, abychom vymíchali středně husté těsto.
-
2
Do remosky vymazané máslem a vysypané hrubou moukou vlijeme připravené těsto. Pečeme 30-40 minut.
-
3
Upečený makovec po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme nakrájený na řezy.