Babiččina zelňačka
Suroviny
- 300 g Zelí kysané
- 225 g Brambory
- 200 ml Smetana
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 5 ks Nové koření
- 5 ks Pepř černý celý
- 3 ks Bobkový list
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 2 ks Klobása debrecínská
- 1 špetka Kmín drcený
- 3 l Voda pitná
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 14 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 127.4 mg
- Draslík 319.4 mg
- Vláknina 4036.5 mg
- Vitamín A 4036.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na tuku osmahneme cibulku a klobásu nakrájenou na kolečka, zasypeme paprikou, promícháme a hned zalijeme vodou (asi 2 litry) a zelím, které jsme předtím pokrájeli. Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a osolíme.
-
2
Do jiného hrnce dáme vařit brambory.
-
3
Hladkou mouku rozmícháme ve skleničce vody a přidáme do polévky za stálého míchání, když je zelí měkké.
-
4
Rozšleháme vejce a také přidáme do polévky.
-
5
Nakonec zalijeme polévku smetanou a případně dochutíme podle potřeby.
-
6
Do hotové polévky přidáme uvařené brambory.