Medový moučník s jablky
Suroviny
- 200 g Mouka polohrubá
- 50 g Cukr moučkový
- 150 g Jablka
- 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 ml Olej rostlinný
- 50 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Hrozinky
- 0.5 balení Kypřící prášek do pečiva
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Tuk
- 2 polévková lžíce Mouka hrubá pšeničná Babiččina volba
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 58 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 44.1 mg
- Draslík 78.7 mg
- Vláknina 4377.5 mg
- Vitamín A 4377.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse prošleháme vejce s vodou, olejem, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme nahrubo nastrouhaná jablka, skořici, rozinky, med a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
-
2
Připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky.
-
3
Pečeme asi 30 minut.