Domácí jogurt II

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 117 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko vlijeme do hrnce, přivedeme téměř k varu a potom necháme chladnout.

  • 2

    Do prochladlého, ale stále mírně teplého mléka přidáme jogurt a zamícháme.

  • 3

    Směs vlijeme do čistých sklenic, uzavřeme a necháme nejméně 8 hodin odpočinout - nejlépe pod peřinou, aby teplota byla stálá.

  • 4

    Správný jogurt má takovou hustotu, že se v něm udrží lžička.

Komentáře k receptu