Domácí jogurt II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 117 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 4 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko vlijeme do hrnce, přivedeme téměř k varu a potom necháme chladnout.
-
2
Do prochladlého, ale stále mírně teplého mléka přidáme jogurt a zamícháme.
-
3
Směs vlijeme do čistých sklenic, uzavřeme a necháme nejméně 8 hodin odpočinout - nejlépe pod peřinou, aby teplota byla stálá.
-
4
Správný jogurt má takovou hustotu, že se v něm udrží lžička.