Rychlý vepřový guláš
Suroviny
- 1 kostka Bujón hovězí
- 500 g Vepřová plec
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Gulášové koření
- 2 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 26 g
- Sodík 694 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 88.9 mg
- Draslík 555.7 mg
- Vláknina 2791.5 mg
- Vitamín A 2791.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky a posypeme gulášovým kořením.
-
2
Oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlatova, pak přidáme mletou papriku a maso a krátce orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme na kostky nakrájenou papriku, rajče, kostku bujónu a dusíme pod pokličkou do měkka.
-
3
Nakonec dochutíme solí, pepřem, česnekem a feferonkou a zahustíme jíškou.