Smažené bedly II

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Paprika sladká
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Bedly čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.56 dl Olej rostlinný
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 hrnek Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 40.4 mg
  • Vláknina 66.3 mg
  • Vitamín A 66.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kloboučky z bedlí očistíme, mírně osolíme, obalíme v těstíčku a strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.

  • 2

    Těstíčko - rozmícháme vejce s pivem, česnekem a kořením a přidáme mouku tak, aby směs byla přiměřeně hustá.

Komentáře k receptu