Smažené bedly II
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Paprika sladká
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 6 ks Bedly čerstvé
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 0.56 dl Olej rostlinný
- 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 hrnek Strouhanka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 17 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 40.4 mg
- Vláknina 66.3 mg
- Vitamín A 66.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kloboučky z bedlí očistíme, mírně osolíme, obalíme v těstíčku a strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.
-
2
Těstíčko - rozmícháme vejce s pivem, česnekem a kořením a přidáme mouku tak, aby směs byla přiměřeně hustá.