Zapečená kuřecí játra se slaninou

Hodnocení 4x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra kuřecí
  • 10 g Máslo
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 511 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 465.3 mg
  • Draslík 487.7 mg
  • Vláknina 2357.5 mg
  • Vitamín A 2357.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hladkou mouku smícháme s pepřem a majoránkou a ve směsi obalíme očištěná kuřecí játra.

  • 2

    Obalená játra zabalíme do plátků anglické slaniny a rozložíme do máslem vymazané zapékací misky. Játra posypeme nahrubo nakrájenou cibulí a česnekem, mírně podlijeme vodou a necháme zapéct asi 30 minut při teplotě 200°C.

Komentáře k receptu