Hovězí plátky v okurkách

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 3 špetka Sůl mořská
  • 3 špetka Koření na steaky
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Hladká mouka pšeničná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 3271 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 96.7 mg
  • Draslík 106.3 mg
  • Vláknina 6573.3 mg
  • Vitamín A 6573.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hovězí maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a okurky na kolečka.

  • 2

    Nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova, vložíme plátky masa a dusíme ve vlastní šťávě.

  • 3

    Po vydušení na tuk přidáme mořskou sůl, koření na steaky (podle chuti), podlijeme vodou a dusíme, dokud maso není téměř měkké.

  • 4

    V troše studené vody rozmícháme mouku a šťávu zahustíme. Provaříme 10 minut, přidáme nakrájené okurky a ještě asi 10 minut provaříme. Dochutíme solí a odstavíme.

Komentáře k receptu