Zeleninová pánev s krůtím masem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 1 kostka Bujón slepičí
  • 100 g Pórek
  • 40 g Mrkev kořen
  • 50 g Kapie
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Krůtí prsa
  • 50 g Hrášek mražený
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 3 kávová lžička Protlak rajčatový sterilovaný
  • 0.5 kávová lžička Chilli paprička sušená
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř 4 barev
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 875 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 43.8 mg
  • Draslík 506.2 mg
  • Vláknina 6972.9 mg
  • Vitamín A 6972.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný pórek a červenou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Oloupanou mrkev nakrájíme na malé kostičky a stroužky česneku nastrouháme na jemno. Červenou kapii omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, žampióny nakrájíme na plátky.

  • 2

    Krůtí maso nakrájíme na nudličky a obalíme ve škrobu. Rajčatový protlak rozmícháme ve vodě.

  • 3

    Maso společně s cibulí v pánvi na oleji orestujeme. Přidáme mrkev a kapii a ještě krátce restujeme.

  • 4

    Zalijeme rozmíchaným protlakem, přidáme žampióny, drcený pepř 4 barev, bujón a drcené sušené chilli papričky (z mlýnku). Vaříme zvolna asi 15 - 20 minut.

  • 5

    Poté přidáme pórek, hrášek a krátce povaříme. Nakonec vmícháme nastrouhaný česnek, necháme přejít varem a odstavíme.

Komentáře k receptu