Hovězí plátky na celeru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 10 g
- Sodík 530 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 77.4 mg
- Draslík 82.2 mg
- Vláknina 1259 mg
- Vitamín A 1259 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájíme na 3 plátky a naklepeme.
-
2
Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji do růžova. Vložíme plátky masa a dusíme pod pokličkou do vydušení na tuk. Potom přidáme celer bez nálevu, bujón a podlijeme horkou vodou. Dusíme asi 60 minut - do měkka.
-
3
Plátky masa vyjmeme a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Poté jí zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody.
-
4
Šťávu provaříme, dochutíme solí, nakonec vložíme prohřát maso a odstavíme.