Hovězí plátky na celeru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 0.5 kostka Bujón hovězí
  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 50 g Celer sterilovaný
  • 500 ml Voda pitná
  • 3 kávová lžička Hladká mouka pšeničná
  • 0.5 ks Cibule
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 77.4 mg
  • Draslík 82.2 mg
  • Vláknina 1259 mg
  • Vitamín A 1259 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na 3 plátky a naklepeme.

  • 2

    Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji do růžova. Vložíme plátky masa a dusíme pod pokličkou do vydušení na tuk. Potom přidáme celer bez nálevu, bujón a podlijeme horkou vodou. Dusíme asi 60 minut - do měkka.

  • 3

    Plátky masa vyjmeme a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Poté jí zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody.

  • 4

    Šťávu provaříme, dochutíme solí, nakonec vložíme prohřát maso a odstavíme.

Komentáře k receptu