Hovězí kližka se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 22 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 97.3 mg
- Vláknina 2308.7 mg
- Vitamín A 2308.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Na ní dáme plátky nakrájené z kližky s kostí, přiklopíme poklicí a po 5 minutách obrátíme.
-
2
Krátce podusíme, přidáme koření a podlijeme vodou. Za občasného podlévání udusíme maso do měkka.
-
3
V troše studené vody rozmícháme mouku. Maso vyjmeme, šťávu zahustíme (trochu více) a povaříme. Přidáme zeleninovou směs a odkryté povaříme asi 7 minut. Přidáním zeleniny šťáva trochu zřídne.
-
4
Dochutíme solí a odstavíme.