Hovězí kližka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Zeleninová směs čínská - mražená
  • 750 g Hovězí kližka
  • 250 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Bylinkové máslo
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 97.3 mg
  • Vláknina 2308.7 mg
  • Vitamín A 2308.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Na ní dáme plátky nakrájené z kližky s kostí, přiklopíme poklicí a po 5 minutách obrátíme.

  • 2

    Krátce podusíme, přidáme koření a podlijeme vodou. Za občasného podlévání udusíme maso do měkka.

  • 3

    V troše studené vody rozmícháme mouku. Maso vyjmeme, šťávu zahustíme (trochu více) a povaříme. Přidáme zeleninovou směs a odkryté povaříme asi 7 minut. Přidáním zeleniny šťáva trochu zřídne.

  • 4

    Dochutíme solí a odstavíme.

Komentáře k receptu