Banány se skořicí a rumem

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 200 ml Smetana ke šlehání
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Banány
  • 5 polévková lžíce Rum
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 780.2 mg
  • Vláknina 12400.5 mg
  • Vitamín A 12400.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané banány nakrájíme na silná kolečka. Osmažíme je na pánvi s rozehřátým másle, aby změkly, vyjmeme a urovnáme na nahřátou mísu.

  • 2

    Do másla v pánvi přidáme skořici, rum, med a vše povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme nasekané ořechy.

  • 3

    Omáčkou přelijeme teplé banány a dezert ozdobíme ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu