Toasty se zeleninou a sýrem
Suroviny
- 160 g Veka chlebíčková krájená
- 300 g Cibule
- 300 g Paprika červená
- 15 g Kečup
- 8 g Paprika mletá sladká
- 6 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 160 g Sýr Ementál (Primátor)
- 20 g Olej olivový extra panenský
- 20 ml Citronová šťáva
- 50 ml Voda pitná
- 1 špetka Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 18 g
- Sodík 589 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 324.2 mg
- Vláknina 7368.5 mg
- Vitamín A 7368.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 105 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké proužky, sýr nastrouháme nahrubo. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s paprikami a orestujeme. Podlijeme vodou a dusíme, až se voda zcela odpaří. Zakápneme citronovou šťávou, přidáme kečup, cukr, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, promícháme a odstavíme.
-
2
Plátky veky opečeme nasucho v topinkovači, poklademe zeleninovou směsí z pánve, posypeme sýrem a krátce zapečeme pod grilem nebo v horké troubě.