Hlávkový salát s rybami a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 18 g
- Sodík 771 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 222.6 mg
- Vláknina 8540 mg
- Vitamín A 8540 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkový salát omyjeme, otřepeme, natrháme na menší kousky a vsypeme do salátové mísy. Rajčata nakrájíme na osminky, ředkvičky na kolečka, cibuli na plátky a rozebereme na kroužky, olivy vypeckujeme a posekáme na tenké nudličky. Do mísy přisypeme ředkvičky, cibuli, posypeme olivami, zalijeme olejem, octem, osolíme a promícháme.
-
2
Sardinky a tuňáka vyklopíme z konzervy, vidličkou trochu rozmělníme a jednotlivé porce salátu rybami obložíme. Ozdobíme osminkami rajčat a podáváme.