Fazolové lusky dušené pikantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 112 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 7 g
- Sodík 789 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 140.1 mg
- Vláknina 1505 mg
- Vitamín A 1505 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.7 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolové lusky zbavíme dřevnatých vláken, oloupaný česnek prolisujeme, feferonky rozřízneme, vyškrábneme semínka a nakrájíme na tenké nudličky, petrželku posekáme najemno.
-
2
Fazolky vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme feferonky, česnek, petrželku a orestujeme. Fazolkám odkrojíme špičky obou konců, lusky překrojíme šikmo napůl, přidáme do pánve, osolíme, opepříme a dusíme doměka.