Bramborové omelety s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 25 g
- Sodík 959 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 1031.7 mg
- Vláknina 11285 mg
- Vitamín A 11285 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 6.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, brambory očistíme, nakrájíme na malé kostičky. Do misky rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, přilijeme vodu a vyšleháme.
-
2
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přisypeme brambory a osmažíme do křupava. Pět minut před koncem smažení přidáme cibuli, dosmažíme. V pánvi necháme čtvrtinu brambor s cibulí, zbytek odebereme. Poté do pánve vlijeme čtvrtinu vaječné hmoty a usmažíme omeletu. Postupně přiléváme zbytek oleje, přidáváme po čtvrtinách brambory s cibulí, dále přiléváme po čtvrtinách vaječnou hmotu a stejným způsobem usmažíme další tři omelety.