Bramborové palačinky s jahodovým tvarohem
Suroviny
- 600 g Brambory vařené ve slupce
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Smetana 33% (šlehačka)
- 200 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 30 g Cukr moučkový
- 100 g Šlehačka ve spreji
- 250 g Jahody zahradní
- 2.4 g Máslo čerstvé
- 50 ml Mléko polotučné
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 26 g
- Sodík 721 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 402.5 mg
- Draslík 864.9 mg
- Vláknina 12872.5 mg
- Vitamín A 12872.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy a rozmačkáme šťouchadlem, přidáme špetku soli, vejce, smetanu, mouku a vymícháme těsto, které necháme 20 minut odležet.
-
2
Do misky vložíme měkký tvaroh, přilijeme mléko a vyšleháme metlou. Přisypeme cukr, pokrájené jahody, promícháme a opatrně přimícháme šlehačku.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo, naběračkou přiléváme postupně těsto a smažíme palačinky z obou stran dozlatova. Potřeme tvarohovým krémem a podáváme.