Koláč s bramborami a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 8 g Paprika mletá sladká
  • 8 g Tymián čerstvý
  • 50 g Olej slunečnicový
  • 400 g Brambory vařené ve slupce
  • 250 g Pórek
  • 60 g Rukola
  • 80 g Sýr Gruyére
  • 30 g Pažitka
  • 2.4 g Tuk
  • 15 ml Voda pitná
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1172 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 210.3 mg
  • Draslík 733.9 mg
  • Vláknina 14571 mg
  • Vitamín A 14571 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku, špetku soli, mletou papriku, posekané lístky tymiánu, přidáme olej, jedno vejce, vodu a vypracujeme těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do alobalu a vložíme na půl hodiny do lednice.

  • 2

    Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na plátky, pórek na tenká kolečka, rukolu natrháme na menší kousky, sýr nastrouháme, pažitku posekáme na jemno. Formu na koláče vymažeme tukem, těsto vyválíme, vložíme do formy, posypeme polovinou sýra, poklademe bramborami, pórkem, rukolou a zasypeme zbytkem sýra. V mléce rozkvedláme zbylá vejce, přidáme pažitku, podle chuti sůl, pepř a nalijeme na koláč. Formu vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 200°C 10 minut, poté zmírníme teplotu na 180°C a pečeme dalších 35 minut.

Komentáře k receptu