Mleté maso s fazolemi a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1511 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 85.5 mg
- Draslík 1407.3 mg
- Vláknina 23506.5 mg
- Vitamín A 23506.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, fazole scedíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme mleté maso, orestujeme, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě, až se tekutina odpaří. Přimícháme fazole, zakápneme tabascem, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.
-
2
Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo, podle chuti osolíme a rozmačkáme šťouchadlem. Do zapékací misky rozložíme maso s fazolemi, zakryjeme bramborovou kaší, vložíme pod gril a grilujeme asi 5 minut, až kaše na povrchu trochu zezlátne.