Vepřové maso s jablky s bramborovou pokličkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1393 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 117.2 mg
- Draslík 908.6 mg
- Vláknina 11024 mg
- Vitamín A 11024 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso pokrájíme na kostky, anglickou slaninu na nudličky, cibuli nadrobno, jablka oloupeme, rozkrojíme napůl, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu s cibulí, smažíme do zlatova. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě a jakmile se šťáva vydusí, posypeme šalvějí. Poté podlijeme neslazeným vínem a dusíme pod pokličkou asi 90 minut.
-
2
Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo, podle chuti osolíme a rozmačkáme šťouchadlem. Masovou směs přendáme do zapékací misky, zakryjeme bramborovou kaší a vložíme na 5 minut pod gril. Kaše by měla na povrchu lehce zezlátnout.