Restované brambůrky s koriandrem a sezamem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 25 g
- Sodík 796 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 293.7 mg
- Vláknina 9780 mg
- Vitamín A 9780 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé nové brambůrky pečlivě omyjeme a očistíme kartáčkem na zeleninu, vložíme do hrnce, osolíme, přilijeme vodu a zvolna vaříme asi 25 minut do měkka. Vodu slijeme, brambůrky necháme oschnout.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme brambůrky, sezam, koriandr a restujeme. Když se brambůrky obalí semínky, zlehka je obrátáme.
-
3
Brambůrky upravíme na servírovací mísu, pokapeme máslem z pánve a podáváme.