Bramborový salát s řapíkatým celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1178 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 25.6 mg
- Draslík 1247 mg
- Vláknina 13477.5 mg
- Vitamín A 13477.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, řapíkatý celer pokrájíme na proužky, bílou část jarní cibulky rozkrájíme na kolečka, zelenou část posekáme na jemno, listy salátů a potočnice natrháme na větší kousky, uzený filet ze pstruha krájíme na silnější nudličky.
-
2
Do salátové mísy vložíme Lučinu, přidáme bílý jogurt a vyšleháme. Přisypeme brambory, sůl, pepř, řapíkatý celer, jarní cibulku a promícháme. Na talíře rozložíme listy salátů s potočnicí, doprostřed upravíme bramborový salát, povrch ozdobíme nudličkami uzeného pstruha a podáváme.