Telecí játra zapečená s bramborami
Suroviny
- 400 g Játra telecí
- 60 g Anglická slanina
- 250 g Cibule
- 250 g Mrkev kořen
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Hořčičné semínko
- 10 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 20 g Šalvěj čerstvá
- 40 g Máslo čerstvé
- 750 g Brambory vařené ve slupce
- 30 g Olej olivový
- 500 ml Vývar telecí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1712 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 356.2 mg
- Draslík 1287.3 mg
- Vláknina 24275 mg
- Vitamín A 24275 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, játra odblaníme, rozkrájíme na plátky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, mrkev na kolečka, lístky šalvěje posekáme na jemno, slaninu krájíme na kostičky.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme játra a osmahneme z obou stran. Játra vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli, slaninu, mrkev a smažíme do křupava. Posypeme moukou, promícháme, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj, hořčičné semínko a necháme provařit. Do zapékací misky rozložíme játra, zalijeme směsí z pánve, zakryjeme plátky brambor, pokapeme rozpuštěným máslem, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 45 minut.